INCALZIREA GLOBALA

Pagina 2 din 3 Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

In jos

INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  CRISTINA.M la data de 27/1/2010, 16:56

Rezumarea primului mesaj :

O MARE PROBLEME A CONTEMPORANITATII ESTE INCALZIREA GLOBALA.CE STITI DESPRE EA?CE MASURI PUTETI PROPUNE? sunny
avatar
CRISTINA.M
membru activ
membru activ

Mesaje : 67
Data de inscriere : 27/01/2010
Varsta : 25

Sus In jos


Incalzirea globala

Mesaj  Gabriela.Lopotenco la data de 9/2/2010, 18:19

Participanţii mişcării ideologice de protejare şi prezervare a mediului au o agendă mult mai
vastă decât cum ne imaginăm noi. Iar scopul acestor acţiuni este schimbarea radicală a modului de
viaţă uman.
Începând din anul 1992, când la Rio de Janeiro a avut loc cea mai amplă conferinţă pe teme
de mediu, mişcarea de protejare şi prezervare a mediului înconjurător a crescut extraordinar.
Membrii ai Partidelor Verzi sunt infiltraţi prin toate guvernele lumii influenţând astfel politica lor la
cel mai înalt nivel. Tratative Internaţionale ca: Protocolul de la Kyotto, care controlează proiecte care
au în vedere influenţele omului asupra încălzirii globale, şi Protocolul Biosafety, care controlează
tratative cu privire la produsele agricole care au fost modificate genetic, au fost negociate şi adoptate
de mai multe ţări sub influenţa acestor indivizi.
Există însă un semn de întrebare în toată această mişcare politico-ideologică: de ce preziceri
importante ale acesteia se dovedesc a fi false? Această mişcare încearcă să descrie o imagine sumbră
a viitorului societăţii umane, de la deteriorarea rapidă a ei, până la dispariţia ei ca “specie”.
Una dintre lucrările care au pus bazele mişcării ideologice de protejare şi prezervare a
mediului a fost “Primăvara Liniştită”, apărută în 1962, în care autoarea Rachel Carson a pus bazele
mişcării. Fostul vicepreşedinte american Al Gore, la rândul său un împătimit al acestei mişcări,
declara că “fără această carte, mişcare ideologică a mediului, rămânea în urmă sau nu se dezvolta
deloc”.
avatar
Gabriela.Lopotenco
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 626
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Moldova.Balti

Sus In jos

Re: INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  dimetra nichiforeac la data de 12/2/2010, 19:15

Inundatii, incendii de padure, secete sau uragane… Auzim din ce in ce mai des aceste cuvinte in ultimul timp. Si nu sunt singurele. Mai putem adauga retragerea ghetarilor, cresterea nivelului marilor sau disparitia unor specii de animale. Toate acestea au un singur numitor comun: incalzirea globala. In ultima suta de ani temperatura medie globala a crescut cu 0,7 grade Celsius. Si nu e deloc putin, chiar daca asa pare la prima vedere.
avatar
dimetra nichiforeac
membru activ
membru activ

Mesaje : 76
Data de inscriere : 31/01/2010
Varsta : 21

Sus In jos

Re: INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  dimetra nichiforeac la data de 12/2/2010, 19:17

avatar
dimetra nichiforeac
membru activ
membru activ

Mesaje : 76
Data de inscriere : 31/01/2010
Varsta : 21

Sus In jos

INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  Gabriela.Lopotenco la data de 12/2/2010, 19:46

Incalzirea globala este fenomenul de crestere a temperaturilor medii inregistrate ale atmosferei in imediata apropiere a solului, precum si a oceanelor. Fenomenul de incalzire globala a inceput sa ingrijoreze dupa anii '60, in urma dezvoltarii industriale masive si a cresterii concentratiei gazelor cu efect de sera care sunt considerate in mare masura responsabile de acest fenomen. Modelele climatice elaborate de specialistii in domeniu estimeaza ca clima globala se va incalzi cu 1,1 - 6,4C in cursul secolului al 21-lea. Estimarile variaza din cauza faptului ca nu poate fi prevazuta evolutia emisiilor de gaze care cauzeaza efectul de sera. De altfel, tendinta de incalzire continua a planetei in secolul XXI este relevata de foarte multe studii in domeniu. Foarte ingrijorator este insa faptul ca aceste scenarii climatice arata ca zonele polare se vor incalzi cel mai mult, ceea ce ar putea avea consecinte dramatice. Cauza principala a incalzirii globale este cresterea concentratiei de CO2 in atmosfera in ultimele secole. Aceasta a fost de 280 ppm inainte de revolutia industriala, fiind acum de 430 ppm, adica aproape dubla, iar in anul 2035 ar putea fi de 550 ppm, daca fluxul emisiilor actuale de gaze cu efect de sera (GES) s-ar mentine peste capacitatea naturala de absorbtie. Aceasta ar putea duce in imediata perioada la o crestere cu inca 2C. Aceasta este probabil sa se intample daca tinem seama de dezvoltarea impetioasa a economiilor in China, India, Brazilia, Australia, Asia de Sud-Est sau in Europa rasariteana si de faptul ca SUA nu a ratificat inca Protocolul de la Kyoto, in timp ce utilizarea surselor inlocuitoare regenerabile curate de energie si retinerea CO2 la centralele pe combustibili fosili avanseaza greu. Pe langa dezvoltarea industriala, o alta cauza la fel de importanta o reprezinta defrisarile masive ale padurilor. Acestea duc la o crestere a concentratiei de noxe ceea ce provoaca efectul incalzirii globale si epuizarea stratului de...
avatar
Gabriela.Lopotenco
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 626
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Moldova.Balti

Sus In jos

Incalzirea globala

Mesaj  Gabriela.Lopotenco la data de 12/2/2010, 19:46

Ghetarii
Un gheţar reprezintă o masă enormă de gheata persistentă, de întindere variabilă formată în regiunile polare (intalnim ghetar continental şi ghetar de calota) şi alpine (ghetar alpin), care, sub influenţa gravitatiei, se deplasează lent în lungul văilor sau pe pante.
Din gheţarii continentali adiacenţi marilor şi oceanelor se desprind continuu porţiuni întinse, devenind gheţari plutitori, cunoscuţi sub denumirea de aisberguri.

Gheţarii sunt periculoşi datorită "incluziunilor" de apa sau a blocurilor de gheaţă pe care le pot elibera. În secolul XIX, apa revarsată dintr-o astfel de "incluziune" a provocat o gigantică scurgere de noroi şi blocuri de gheaţă care a măturat staţiunea termală Saint-Gervais, omorând sute de persoane.

DEZASTRU. Cercetătorii estimează că un milion de kilometri pătraţi de banchize polare se vor topi, iar efectele pot fi devastatoare. Potrivit celui mai pesimist scenariu, în următorii ani terenurile vor deveni aride şi aproape o treime din plante şi animale vor dispărea. Nivelul oceanelor este în creştere, iar, din cauza distrugerii unor ecosisteme, sute de specii de animale şi plante dispar anual.

Alte mii sunt ameninţate. Din acest motiv, mai mulţi ecologişti i-au cerut preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso să tragă un semnal de alarmă. Acesta a prezentat un calcul făcut de specialişti şi a anunţat că ar fi nevoie ca, până în 2020, fiecare european să plătească 3 euro pentru ca iarna să rămână iarnă şi vara, vară. Şi trebuie să o facă repede, pentru că la poli situaţia este de-a dreptul dramatică
avatar
Gabriela.Lopotenco
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 626
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Moldova.Balti

Sus In jos

Incalzirea globala

Mesaj  Gabriela.Lopotenco la data de 12/2/2010, 19:46

În Antarctica, cercetătorii britanici spun că un imens bloc de gheaţă a început să se desprindă şi că ar fi cea mai mare bucată separată din calota polară. Îngrijorarea europenilor este pe deplin justificată. La fel de important este ca bogaţia faunei si florei să fie conservată cu orice preţ. De altfel, în Danemarca există deja o bancă de seminţe, botezată sugestiv Arca lui Noe. Este vorba de un imens depozit unde sunt păstrate seminţele a zeci de mii de plante ce ar putea dispărea în următoarele decenii. Şi specialiştii români avertizează că zece judeţe ale ţării vor deveni aride în următorii douăzeci de ani şi mai multe culturi vor dispărea. Cele mai afectate regiuni vor fi Oltenia, Banatul şi Dobrogea

O analiză a Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA), făcută de-a lungul a 20 de ani, confirmă presupunerile făcute de Naţiunile Unite, potrivit cărora, până în anul 2050, gheţarii din Alaska se vor topi în perioada de vară, reducându-se la jumătatea din teritoriul pe care îl ocupau în anii '80.

O asemenea topire ar putea avea efecte profunde asupra mamiferelor dependente de gheaţă, acum fiind considerate specii ameninţate cu dispariţia, din cauza schimbării habitatului. Încălzirea globală ar putea să influenţeze negativ şi pescuitul comercial. Acest lucru ameninţă animalele care depind de gheaţă, cum ar fi urşii polari şi prada lor preferată, focile. Dintre cei 16.000 de urşi polari în prezent, doar cei din zona canadiană a Insulelor Arctice şi cei de pe coasta de vest a Groenlandei vor putea supravieţui

Urşii polari depind de gheaţă, aceasta fiind pentru ei o platformă unde pot vâna foci. Rareori vânează pe pământ sau în mare. Din cauză că topirea gheţarilor din Marea Arctică este subestimată, oamenii de ştiinţă afirmă că previziunile sumbre despre scăderea populaţiei de urşi vor fi depăşite de realitate. Situaţia urşilor polari este disperată, a declarat Kassie Siegel, cea care a scris o petiţie cerând protecţie pentru aceste animale. "Se vor îneca, vor fi înfometaţi, o să recurgă la canibalism şi vor dispărea", a adăugat aceasta.

O mica sansa
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca ghetarii de la Polul Nord se topesc intr-un ritm alarmant. Si totusi, nimeni nu poate contracare efectele incalzirii globale. Cercetarile oamenilor de stiinta au scos la lumina, insa, un element surpriza care diminueaza aceste efecte, gaurile din stratul de ozon, se anunta in editia online a publicatiei ruse Pravda.
avatar
Gabriela.Lopotenco
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 626
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Moldova.Balti

Sus In jos

Incalzirea globala

Mesaj  Marina Niculeac la data de 13/2/2010, 20:17

[img][/img]
avatar
Marina Niculeac
membru academic
membru academic

Mesaje : 304
Data de inscriere : 09/02/2010
Varsta : 21

Sus In jos

Incalzirea globala

Mesaj  Marina Niculeac la data de 13/2/2010, 20:18

[img][/img]
avatar
Marina Niculeac
membru academic
membru academic

Mesaje : 304
Data de inscriere : 09/02/2010
Varsta : 21

Sus In jos

Re: INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  Marina Niculeac la data de 13/2/2010, 20:19

[img][URL=http://img96.imageshack.us/i/incalzireaglobalainfran.jpg/][/URL[/img]
avatar
Marina Niculeac
membru academic
membru academic

Mesaje : 304
Data de inscriere : 09/02/2010
Varsta : 21

Sus In jos

Incalzirea globala

Mesaj  Marina Niculeac la data de 14/2/2010, 11:10

[img][/img]
avatar
Marina Niculeac
membru academic
membru academic

Mesaje : 304
Data de inscriere : 09/02/2010
Varsta : 21

Sus In jos

Incalzirea globala

Mesaj  Gabriela.Lopotenco la data de 14/2/2010, 18:10

Temperatura medie a aerului în apropierea suprafeţei Pamantului a crescut în ultimul secol cu 0,74±0,18°C. Grupul interguvernamental de experti in evolutia climei (Intergovernmental Panel on Climate Change) afirmă că „cea mai mare parte a creşterii temperaturii medii în a doua jumătatea a secolului al XX lea se datorează probabil creşterii concentraţiei gazelor cu efect de sera, de provenienţă antropică.

Ei consideră că fenomenele naturale ca variaţiile solare şi vulcanismul au avut un mic efect de încălzire până în anii 1950, dar după efectul a fost de uşoară răcire.Încălzirea globală are efecte profunde în cela mai diferite domenii.

Ea determină ridicarea nivelului marii, extreme climatice, topirea ghetarilor, extincţia a numeroase specii şi schimbări privind sanatatea oamenilor. Împotriva efectelor încălzirii globale se duce o luptă susţinută, al cărei aspect central este ratificarea de către guverne a Protocolului de la Kyoto privind reducerea emisiei poluantilor care influenţează viteza încălzirii.

Efectul de sera
Efectul de seră este procesul de încălzire a unei planete din cauza radiaţiei reflectate de aceasta, care, în condiţiile prezenţei unor gaze cu efect de seră în atmosferă, o parte semnificativă a radiaţiei va fi reflectată înapoi spre suprafaţă. Acest fenomen a fost descoperit de Joseph Fourier în 1824
avatar
Gabriela.Lopotenco
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 626
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Moldova.Balti

Sus In jos

Incalzirea globala

Mesaj  Gabriela.Lopotenco la data de 14/2/2010, 18:11

Ghetarii
Un gheţar reprezintă o masă enormă de gheata persistentă, de întindere variabilă formată în regiunile polare (intalnim ghetar continental şi ghetar de calota) şi alpine (ghetar alpin), care, sub influenţa gravitatiei, se deplasează lent în lungul văilor sau pe pante.
Din gheţarii continentali adiacenţi marilor şi oceanelor se desprind continuu porţiuni întinse, devenind gheţari plutitori, cunoscuţi sub denumirea de aisberguri.

Gheţarii sunt periculoşi datorită "incluziunilor" de apa sau a blocurilor de gheaţă pe care le pot elibera. În secolul XIX, apa revarsată dintr-o astfel de "incluziune" a provocat o gigantică scurgere de noroi şi blocuri de gheaţă care a măturat staţiunea termală Saint-Gervais, omorând sute de persoane.
avatar
Gabriela.Lopotenco
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 626
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Moldova.Balti

Sus In jos

INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  Marina Niculeac la data de 14/2/2010, 19:33

[img][/img]
avatar
Marina Niculeac
membru academic
membru academic

Mesaje : 304
Data de inscriere : 09/02/2010
Varsta : 21

Sus In jos

Re: INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  Gabriela.Lopotenco la data de 15/2/2010, 19:32

Doar ginditiva cita nenorocire ne poate provoca incalzirea globala
avatar
Gabriela.Lopotenco
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 626
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Moldova.Balti

Sus In jos

Re: INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  Marina Niculeac la data de 15/2/2010, 21:31

[img][/img]
avatar
Marina Niculeac
membru academic
membru academic

Mesaje : 304
Data de inscriere : 09/02/2010
Varsta : 21

Sus In jos

Re: INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  Gabriela.Lopotenco la data de 16/2/2010, 20:00

avatar
Gabriela.Lopotenco
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 626
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Moldova.Balti

Sus In jos

De ce este atat de importanta incalzirea globala?

Mesaj  Gabriela.Lopotenco la data de 16/2/2010, 20:01

Peste tot auzic de efect de sera, de incalzire globala de emisii CO2, parca a inebunit lumea…si pe buna dreptate. Cresterea temperaturii Pamantului, ca urmare a incalzirii globale, are ca efect cresterea nivelului oceanului planetar din cauza topirii ghetarilor(cea mai afectata este regiuna arctica). In conditiile in care in ziua de azi, peste 100 de milioane de oameni traiesc la 1 m desupra nivelului marilor, va dati seama ce consecinte poate avea resterea nivelului oceanului planetar. De asemenea sa nu uitam, ca efectele incalzirii globale, pot altera tiparul precipitatiilor si cantitatile de precipitatii cazute (avansarea deserturilor subtropicale). Daca se vor schimba cantiatile de precipitatii imediat avem si o schimbare a vegetatiei, iar fauna va reactiona pe masura, specii de animale ajungand in pragul extinctiei. Sa nu uitam ca si agricultura ar avea de suferit, fenomenele meteorologice extreme ar fi mult mai dese si mai evidente…etc si efectele ar putea continua.

Pana in ziua de azi nu s-a efectuat nici un proiect major de geoinginerie, doar plantari de copaci (dar nu la scara mai mare), case efectuate din materiale reflectorizante si fertilizarea oceanelor cu fulgi de fier pentru a scadea nivelul de dioxid de carbon din atmosfera, dar deocamdata doar la nivel experimental. Alte metode de geoinginerie ar fi crearea mai multor nori reflectorizanti sau chiar pomparea unor cantitati mari de particule de sulfat in aer, pentru a simula eruptiile vulcanice care blocheaza razele solare. Avadn in vedere ca multe dintre aceste tehnici sunt in stadiu experimental, nu se stie cu exactitate in ce masura vor funtiona ele, dar nu trebuie sa uitam nici de impactul lor asupra mediului inconjurator si asupra societatii umane.
avatar
Gabriela.Lopotenco
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 626
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Moldova.Balti

Sus In jos

Incalzirea globala este sinonima cu sfarsitul Pamantului ?

Mesaj  Gabriela.Lopotenco la data de 16/2/2010, 20:02

Incalzirea globala este un fenomen tot mai des vehiculat in presa. Ecologistii avertizeaza ca aceasta incalzire rapida si artificiala a Terrei va duce intr-un final la sfarsitul lumii. Sa fie oare adevarat?

Anii de poluare continua si miile de miliarde de tone de gunoaie care zac fara a li se gasi o utilitate au transformat deja 4 anotimpuri in 2 anotimpuri instabile si nedefinite. Multe dintre efectele negative le resimtim cu totii, cum ar fi durerile de gat si de piept datorate aerului greu de respirat din marele orase ale lumii, gustul apei care deranjeaza si multe altele.

Iti doresti sa mai ai privelistea de zi de zi de care te bucuri in fiecare dimineata si maine? Vrei ca cei mici, poate si copiii tai, sa aiba parte de o iesire in natura ? Nu crezi ca ar fi frumos ca in viitor sa existe in continuare toate speciile de animale ?

Imagineaza-ti ca iti duci copilul intr-o buna zi la gradina zoologica. Cum ai reactiona daca ai vedea-o pustie, fara nici o fiinta vie care sa trezeasca totul la viata printr-un raget cutremurator de leu sau un urlet scurt de maimuta ?
Fenomenul de Global Warming este intr-o stare avansata si nu poate fi decat stopat. Fii unul(a) dintre cei care realizeaza pericolul si fa ceea ce trebuie. Protejeaza ce ai azi pentru a-l avea si maine! Asigura-le copiilor tai bucuria de a respira un aer curat si de a putea vedea in continuare animalele care, deocamdata, populeaza planeta Pamant!
avatar
Gabriela.Lopotenco
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 626
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Moldova.Balti

Sus In jos

Re: INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  andriananovac la data de 17/2/2010, 21:19

avatar
andriananovac
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 529
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Balti

Sus In jos

Re: INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  andriananovac la data de 17/2/2010, 21:22

avatar
andriananovac
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 529
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Balti

Sus In jos

Re: INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  Marina Niculeac la data de 20/2/2010, 22:12

avatar
Marina Niculeac
membru academic
membru academic

Mesaje : 304
Data de inscriere : 09/02/2010
Varsta : 21

Sus In jos

INCALZIREA GLOBALA ADUCE NOI ANOTIMPURI

Mesaj  Gabriela.Lopotenco la data de 29/3/2010, 16:07

Multe dintre zonele climatice traditionale de pe glob vor disparea cu totul pana in 2100 sau vor fi inlocuite de unele noi, necunoscute, daca incalzirea globala va continua asa cum au calculat oamenii de stiinta, indica un studiu dat publicitatii luni.

Temperaturile crescande vor "impinge" actualele zone climatice spre extreme geografice (la sud si la nord) si altitudini mai ridicate, lasand zona ecuatoriala si cele apropiate sub influenta unei clime nefamiliare speciei noastre.

Dincolo de disconfortul evident imediat, radicala schimbare va afecta vaste intinderi de teren, mergand de la padurea tropicala indoneziana pana la Anzii peruvieni, cu impact negativ asupra multor zone cunoscute de biodiversitate. Altfel spus, numeroase ecosisteme si populatii locale vor fi afectate negativ.
avatar
Gabriela.Lopotenco
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 626
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Moldova.Balti

Sus In jos

Interviu de la savanti

Mesaj  Gabriela.Lopotenco la data de 29/3/2010, 16:07

"Descoperirile noastre sunt rezultatul logic al scenariilor de incalzire globala alimentate de poluarea continua cu dioxid de carbon si alte gaze cu efect de sera", a declarat Jack Williams, profesor la Universitatea Wisconsin-Madison si autor al studiului.

"Regiunile calde se incalzesc si mai tare, iesind din perimetrul cu care eram obisnuiti, iar regiunile reci se incalzesc si ele, astfel incat aceste climate vor disparea", a explicat el.
avatar
Gabriela.Lopotenco
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 626
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Moldova.Balti

Sus In jos

Contra incalzirii

Mesaj  Gabriela.Lopotenco la data de 29/3/2010, 16:09

Sad
avatar
Gabriela.Lopotenco
membru profesoral
membru profesoral

Mesaje : 626
Data de inscriere : 18/01/2010
Varsta : 21
Localizare : Moldova.Balti

Sus In jos

Re: INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  Marina Niculeac la data de 30/3/2010, 20:54

[img][/img]
avatar
Marina Niculeac
membru academic
membru academic

Mesaje : 304
Data de inscriere : 09/02/2010
Varsta : 21

Sus In jos

Re: INCALZIREA GLOBALA

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 3 Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum